Att servera en tårta vid speciella tillfällen som födelsedagar, högtider och fester är en klassiker. Men många undviker kanske att göra sin egen tårta då det verkar för svårt och tidskrävande. Idag så finns det ju många konditorier som bakar, eller frysta varianter att köpa i butik. Men har du tiden är det faktiskt roligt att göra sin egen variant. Det gäller bara att hitta lite inspiration.

Du behöver inte göra det så avancerat när du ska baka tårta. En klassisk marsipantårta fungerar vid nästan alla tillfällen. Idag är vi bortskämda med kanaler som Youtube och liknande där du kan hitta steg för steg guider på hur du ska gå tillväga. En enkel tårta betyder att du tar ett par tårtbottnar, fyllning emellan och sedan avslutar med en rolig topping. Känner du dig vågad kan du gå loss med en spritsar på toppen. Om du inte känner dig bekväm med att göra dina egna bottnar finns det färdiga att köpa i butik. Då behöver du bara bestämma vilken fyllning du ska och bygga själva tårtan. Det kan vara ett bra första steg om du är nybörjare.

Vill du gå steget längre och bli en riktig expert på just tårtor så kan du faktiskt ta en kurs. Om du söker runt på nätet kommer du hitta flera roliga alternativ där du kan anmäla dig. Många av dem är helt onlinebaserade så du kan baka i tryggheten av ditt eget hem. Många passar både för nybörjare och de som har bakat lite mer.Previous Article
Next Article


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*