Efterrätter och desserter

Tandblekning för tänder märkta av mat

Du tittar med avund och beundran på andra människor och deras härliga leenden med vackert fräscha och vita tänder. Inte konstigt att de ler så stort när deras tänder är så fina, eller hur? Du tittar dig själv i spegeln, ler lite och ser tänder som blivit missfärgade av många års kaffesippande, god soja i maten och många glas rödvin. Vad kan du göra för att få fina tänder igen?

Orsaker till missfärgade tänder

Att få missfärgade tänder är något som nästan sker per automatik när åren går och vi konsumerar mat och dryck som påverkar tändernas emalj. Det är starkt färgade livsmedel som är bovarna i det här dramat, exempelvis kaffe, te, rödvin, soja och liknande, men det kan också handla om mediciner som även har en missfärgande effekt på tänderna. Och inte nog med det, vi är dessutom individuellt utrustade med tandemalj som har lite olika färg – några är naturligt vitare medan andra har en emalj som är lite mörkare. I de fallen har du alltså både gener och mat och dryck som jobbar emot dig. Men du behöver inte tro att allt hopp är ute, för det finns flera metoder som kan få dina gaddar vitare och vackrare igen. Tandblekning är en av dem.

Olika typer av tandblekning

Att bleka tänderna kan av många uppfattas som lite obehagligt, då det kan finnas en rädsla för att det inte är säkert och att resultatet inte alls blir som man hoppas. Man vill inte gå runt med skrikvita tänder och samtidigt ha fått i sig en massa farliga ämnen. Men idag är tandblekningen väl utvecklad och säker, så länge du ser till att produkten är fri från peroxider och EU-godkända. Du ska inte vara gravid eller amma och du behöver få eventuella hål lagade innan du bleker tänderna. Du kan lätt jämföra tandblekningar för hemmabruk på Bästtandblekning.se, och bestämmer du dig för att prova kan du oftast välja mellan ett tandbleknings-kit, tandblekningspenna eller strips. Du kan självklart även bleka tänderna hos din tandläkare men det är betydligt dyrare och du kan inte lika lätt kontrollera processen.

Din tur att glänsa

När du har hittat den bästa tandblekningen för dig och genomfört den hemma eller hos en tandläkare, är det dags för dig att visa upp ditt nya, vackra leende med fräscha, vita tänder du kan vara stolt över. Nu är det din tur att känna den där härliga självkänslan som kommer med fina tänder, och kanske kan någon annan bli inspirerad av dig att ta hand om sina egna tänder. Så har du problem med missfärgade tänder – gå till en tandläkare för att göra dem rena och sedan bestämmer du dig om du vill prova tandblekning. Ta tillbaka ditt vackra, vita leende!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*