Efterrätter och desserter

Blek tänderna naturligt med mat

Att få ett vitt och bländande leende är något som många människor drömmer om, men våra kostvanor såväl som ärftlighet kan ha stor påverkan på hur våra tänder ser ut. Som många redan vet kan mat missfärga tänderna och göra dem gula och tråkiga, men mat kan också användas för att få vitare tänder som är starka och friska.

Sedan urminnes tider har mat använts på många fler sätt än att bara mätta magar och ge energi. Mat i olika former kan också användas för bota sjukdomar eller för att göra en yngre och ge en finare hy. I den här texten kommer vi dock att fokusera på mat som har en blekande effekt på tänderna. Genom att använda dig av dessa livsmedel nedan kan du bleka tänderna naturligt och undvika starka kemikalier. Har du kraftiga missfärgningar eller missfärgningar som inte går bort kan en professionell tandblekning hos en tandläkare vara ett bättre alternativ. Tandläkare arbetar med skonsamma och mycket effektiva metoder som får dina tänder att bli skinande vita igen.

Maten som gör tänderna vitare

Det finns mängder med olika livsmedel som du kan använda dig av för att bleka dina tänder naturligt. De livsmedel vi listar här har inte bara en uppljusande effekt, utan de är också riktigt smaskiga och perfekta som mellanmål.

Apelsiner – Apelsiner innehåller mycket syra, precis som andra citrusfrukter gör. Syran slipar emaljen och får dina tänder att se vitare och fräschare ut. Det är dock viktigt att du inte pressar juice för att sedan stryka på tänderna, eftersom för mycket av det goda kan ha motsatt effekt. Det räcker med att du äter en apelsin om dagen för en uppljusad effekt.

Broccoli – Broccoli är utmärkta för dina tänder på fler än ett sätt. Till att börja med ger de inte ifrån sig någon färg och kommer därför inte missfärga tänderna som kaffe eller tomater gör. De små buketterna gnuggar också dina tänder och gör att du blir av med plack och orenheter, precis som om du skulle använda dig av en tandborste.

Jordgubbar – Jordgubbar är troligtvis en av de vanligaste råvarorna att ta till när man vill bleka sina tänder naturligt. Att använda sig av jordgubbar är ett traditionellt husmorsknep som än idag används av många människor. Dela jordgubbarna på mitten och gnugga ytan mot tänderna. Du kan också mosa jordgubbar och sedan gnida på röran. Gott och blekande på en och samma gång!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*