Att fika är heligt för många svenskar och vill du göra det lite extra festligt kan du så klart baka dina egna bakverk och kakor. Att baka kakor behöver inte vara svårt, och det är alltid kul att ställa fram något som man själv gjort. Här ger vi tips på några goda kakor som du kan baka till nästa fikastund.

En klassiker som du alltid kan satsa på är mjuka kakor. Detta i form av sockerkaka, tigerkaka eller muffins. De har alla samma bassmet och är väldigt enkla att göra. Vill du göra din egen tvist på kakan kan du ha i lite roliga frukter eller bär, som gör att den sticker ut. Du kan även servera kakan med en klick grädde eller glass om du önskar. Denna sortens kakor älskas av både barn och vuxna, och är perfekt till kaffet.

Att baka ett par olika sorters småkakor är ett bra tips om du vill ge dina gäster många alternativ. Kolakakor är så enkla att göra att till och med barnen kan vara med och baka. Dessutom blir de riktigt goda. Vill du göra det mer avancerat kan du baka ett par mandelmusslor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*