Thailand har länge varit ett av svenskarnas absoluta favoritresemål och med det i åtanke är det kanske inte så konstigt att thaimat är så himla populärt i Sverige. Maten är otroligt smakrik med starka såser som till exempel fisksås och ostronsås. Lär du dig bara att göra en god sås så har du mycket vunnet. Wokrätter är väldigt typiskt för Thailand vilket också är superenkelt att göra. Släng i alla ingredienser i en panna och fräs på hög värme. Servera med lite ris eller nudlar och du är klar.
Majoriteten av thailändska rätter serveras med någon typ av nudlar eller ris. Risnudlar är till exempel riktigt bra till wokade rätter. De finns i många olika breddar och du väljer den som du tycker känns bäst. Glasnudlar är en annan typ av nudlar. De är gjorda på mungbönor och har i sig själva inte så mycket smak. Därför passar de jättebra både till wok och olika typer av grytor. Vill du ha ris bör du satsa på ett jamsinris från just Thailand. Glöm inte bort att skölja riset ett par gånger innan du börjar koka det.