Koreansk mat är kanske inte lika välkänd som andra kök från Asien, men vi lovar att om du provar en gång så kommer du att älska det. Idag håller det på att poppa upp flertalet koreanska restauranger i landet som får mycket uppmärksamhet. Tack vare det breda utbudet i matbutiker är det också följt möjligt att göra sina rätter.

Något som kännetecknar det koreanska köket är att de använder sig av mycket ris, tofu, nudlar, grönsaker och kött. På det sättet är de ganska lika resten av det asiatiska köken. Vid en traditionell koreansk måltid serveras många små sidorätter på ett bord. Det är alltså meningen att alla ska plocka lite av allt. Dessa sidorätter kallas för banchan.

Koreas nationalrätt heter Kimchi och är en typ av grönsaksrätt. Den är väldigt kryddstark och serveras ihop med varje måltid. Den är normalt baserad på Kinakål men det går även att använda andra grönsaker om du skulle önska. Det finns nämligen ett hundratal olika varianter av rätten. Det är en mycket nyttig rätt som är kalorisnål och väldigt rik på fiber.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*