Asiatisk mat

Asiatiskt mat – en stor trend i Sverige

Asiatisk mat har fått en väldigt stor genomslagskraft i Sverige, och det är populärt både att ute på restaurang och att laga hemma. Går du runt i en större svensk stad kan du hitta allt från Sushi till thai och kinamat. Även i affärer finns alla ingredienser som behövs för att slänga ihop en riktigt bra måltid hemma i ditt eget kök. Men hur kommer detta sig egentligen? Det ska vi försöka titta närmare på.

En stor anledning till att asiatisk mat är så populär beror på att de som invandrat från Asien tagit med sig trenden hit. De öppnar egna restauranger som blir väldigt populära. Sverige är som bekant ett multikulturellt land och vi älskar att prova på nya smaker. Det är förmodligen en av anledningarna till att även smalare teman som till exempel koreansk mat har lyckats etablera sig i landet.

Detta är ett faktum, asiatisk mat är både smakrik, färgstark och riktigt, riktigt god. Det som är extra positivt är att det även brukar vara väldigt populärt hos barn, vilka kan vara väldigt svåra att behaga. Asiatisk mat är för det mesta väldigt enkel att laga själv vilket också är en stor fördel. I dagens stressande samhälle hittar vi gärna rätter som går fort och laga, och då kan man med fördel vända sig till det asiatiska köket.

Om vi tar sushi som ett exempel så finns det så många olika typer av rätter som du kan prova. Även om du äter asiatiskt ett par gånger i veckan gör den oändliga variationen att det aldrig blir tråkigt. Sedan kan du även göra dina egna varianter, du kan till exempel ta klassisk sushi och använda dig av svenska ingredienser.Previous Article


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*