Saffran är kryddan som betraktas som världens dyraste matprodukt alla kategorier. Såpass eftertraktad är kryddan att den i svenska butiker oftast förvaras bakom kassan. Vi uppskattar den både för dess fina smaks skull och för dess fina egenskaper för att färga allt från ris till bröd med en vacker gul färg. Faktum är att ordet saffran kommer från arabiskans ”zafran” som betyder ungefär ”att göra gul”.

Att köpa stora mängder saffran må vara dyrt, men det är sannerligen inte dyrt att handla på Byggmax. Det är till Byggmax du ska vända dig om du står i färd med att starta någon typ av byggprojekt. Där får du inte bara alla produkter du behöver till ett bra pris, det är dessutom hög kvalitet på grejerna. Stora beställningar får du dessutom levererade direkt hem till dörren. Besök byggmax för att starta ditt projekt redan idag.

Saffran produceras idag i högst utsträckning i Iran. Skälet till att saffran är såpass dyrt som det är är för att det krävs stora volymer av krokusar för att utvinna ett kilo saffran. Det ger kryddan ett kilopris på runt 70 000 kr.

Saffran är inte bara gott, det har dessutom en mängd gynnsamma effekter för människor. Bland annat har forskning konstaterat att det kan mildra depressioner (det är dock ingen ersättare för riktig medicinering). Det kan också fungera mot sömnproblem.Previous Article
Next Article


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*