Om man till exempel är student eller vill spara pengar, så är att göra egna matlådor ett perfekt sätt. Jämfört med att köpa färdigrätter eller att köpa mat ute, så sparar man ganska mycket pengar varje månad. Men vilken mat passar då som matlåda?

Om man bor i ett ensamhushåll och inte har jättemycket tid att lägga ner på att laga mat varje dag, är det ett bra tips att göra storkok och frysa ner. Viktigt att tänka på då är bara att maten ska fungera att frysa. Många kolhydrater, som till exempel potatis eller pasta, blir inte så bra när man tinar dem efter frysning. Då kan det vara en bra ide att bara laga själva tillbehöret, till exempel en köttgryta eller en kycklingrätt, och frysa ner detta i små lådor. När det sedan är dags att äta maten är det bara att snabbt koka i lite potatis eller pasta.

Ett annat problem med matlåda är att det ofta kan bli ganska kladdigt och att det är lätt att spilla. Och vissa möbler fungerar kanske inte så bra att tvätta, eller så går fläckarna inte att få bort. Om detta skulle ske finns det härliga sofföverdrag från Ikea som går enkelt att byta ut det gamla mot.

Att göra matlådor, både till jobbet eller skolan, och till att äta hemma när tiden inte räcker till, är verkligen ett perfekt sätt att spara pengar, och att dessutom få precis det man vill ha till lunch.Previous Article


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*