Efterrätter och desserter

Fruktbaserade efterrätter

Om du vill ha en lätt och fräsch efterrätt som passar som avslutning efter varje måltid är det en god ide att satsa på en fruktbaserad sådan. Det finns många enkla sådana som varken kräver tillagning eller för många ingredienser. Dessutom är det ett säkert kort som älskas av de flesta. Här tipsar vi om några snabba och enkla efterrätter där frukten får stå i centrum.

En paj är alltid ett bra alternativ när du vill göra en efterrätt med mycket frukt. Här kan du göra en enkel smulpaj eller någon mer avancerad variant om du skulle önska. Paj fungerar med de flesta frukter och bär, du kan till exempel använda rabarber, äpple, blåbär, jordgubb eller hallon. Det passar bäst med färska bär men det går även att använda frysta. Servera med lite glass vid sidan av och det är klart.

En härlig kladdkaka slår aldrig fel och blandar du i lite frukt blir den dessutom frisk och härlig. Ett exempel är att ha i lite skal av antingen lime eller citron. Givetvis kan du garnera med en skiva av den valda frukten på toppen. Vill du göra den lite mer fettsnål kan du byta ut smöret i degen till kvarg. Servera kakan som den är eller tillsammans med glass eller grädde. Glöm inte heller att strö lite florsocker på toppen.

Vill du ha någonting som går snabbt och enkelt kan du alltid köra på en enkel fruktsallad. Här finns det inga rätt eller fel utan du kan själv blanda i det som du tycker är gott. Du slipper även använda ugn eller spis vilket kan vara skönt ibland. Vill du göra det lite roligare och festligare bör du satsa på att servera fruktsalladen på ett kreativt sätt. Ett förslag från oss är att till exempel gröpa ur en melon och lägga i hela salladen där i. Det blir riktigt festligt och kommer säkerligen bli en hit på middagsbjudningen. Fruktsallad med en tvist helt enkelt. Ytterligare ett tips är att servera fruktsalladen med lite keso, vilket gifter sig fint med de olika frukterna.

Pannkakor är en annan klassiker som kan funka både som efterrätt, och som själva huvudrätten. Vill du göra dessa lite roligare kan du passa på att ha i lite kokos i smeten. Det ger en fräschare smak som passar i alla lägen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*