Efterrätter och desserter

4 tips för att äta mer vegetariskt

I tider av ökad miljömedvetenhet väljer allt fler att äta vegetariskt. Tack vare att det gröna köket får mer och mer och mer stöd är det också lättare än någonsin att varva kött och grönt. Vill du också prova vegetarisk kost?

1. Beställ en vegetarisk matkasse

När du provar något nytt är det en bra idé att göra det så enkelt som möjligt för dig att komma i gång. Genom att beställa en vegetarisk matkasse sänker du tröskeln till det gröna köket och kan därför börja på direkten. Kassen innehåller både recept och ingredienser – handfast vägledning när du behöver den som mest.

2. Tänk inte så mycket på kategorier

Att placera dig i ett fack kan vara ganska så hämmande för lusten att äta mer vegetariskt. Bekymra dig inte om vad en vegetarian, vegan eller en flexitarian är, utan tänk i stället på alla nya och förhoppningsvis fantastiska matupplevelser som väntar dig.

3. Följ vegoinspiratörer i sociala medier

Jävligt gott, Fridas vegobak, Awesome Vegan Dad och Portionen under tian – alla dessa inspiratörer i sociala medier bjuder på utsökta vegotips. Genom att följa dem behöver du aldrig få idétorka. Tvärtom kan det bli så att du nästan får för många idéer…

4. Läs vegotidningar för tips på produkter

Om du då och då vill ha något halvt färdiglagat kan du vara tryggt förvissad om att det finns mängder av vegetariska halvfabrik. Genom att läsa vegotidningar får du både recept- och produkttips i en engagerande blandning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*