Många av oss vill idag leva mer hälsosamt och tänker mer på vad vi stoppar i oss. Detta betyder inte att du måste skippa desserten helt. Allt handlar om vilka ingredienser du väljer. Idag finns det ett bra utbud av hälsosamma desserter som dessutom är väldigt enkla att göra. Det viktigaste är att du inte använder ingredienser som till exempel vitt socker, vilket är en riktig hälsofälla. Fortsätt läs om du vill ha tips på hälsosamma efterrätter som du kan göra själv.

En cheesecake är ett bra alternativ, och vissa av dem behöver inte ens ha i ugnen. Den vi tänker tipsa om innehåller inte ost, så rent tekniskt är det faktiskt inte en cheesecake. Dock är det ungefär samma konsistens. För att göra botten använder du en blandning av dadlar och cashewnötter, vilket kan blandas ut med lite havregryn och kokosolja. När det kommer till fyllningen använder du också nötter och dadlar, vilket blandas ut med lite kokosgrädde. Blanda gärna ner lite frukt som till exempel hallon eller blåbär. Dessa kan du även ha på toppen om du vill göra kakan lite extra festlig. När du har blandat ihop allting är det bara att sätta in den i kylskåpet. Sedan är den klar att servera. Vi lovar att även de som inte är vana vid sockerfria rätter kommer att gilla denna.

Glass är alltid ett säkert kort och det finns de som är helt mejerifria och därmed också mer hälsosamma. Om du vill göra det enkelt kan du köpa dessa produkter i de flesta större affärer men det är lika enkelt att göra själv. Även här används nötter och dadlar som bas, precis som i cheesecaken ovan. Det är för övrigt en populär bas i de flesta efterrätter som ska vara sockerfria, och utan mejeriprodukter.

Där du traditionellt använder grädde eller mjölk kan du istället använda kokosgrädde. Det är riktigt gott och inte lika fett som vanlig grädde. Vill du ha en viss smak på glassen blandar du i till exempel blåbär eller hallon, eller kör en klassiker med vaniljstång. Allt du behöver göra är att blötlägga nötterna i minst fyra timmar och sedan mixa samman med resten av ingredienserna. Sedan är det bara att låta blandningen stelna i frysen. Detta är både enkelt, och tar inte alls lång tid att göra.

En annan glass som blir väldigt god är gräddkolaglass, den kan dessutom göras helt utan socker. Här kör du på ett traditionellt recept med vispgrädde, äggulor och mjölk men istället för att smakasätta med socker använder du steviachoklad. För att få den där goda kolasmaken använder du fibersirap. Precis som det ovanstående receptet är detta otroligt enkelt och är färdigt på cirka 40 minuter.Previous Article
Next Article


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*