Svensk mat

Svensk mat utomlands

Det som många brukar sakna när de spenderar en längre tid utomlands är de svenska råvarorna och den svenska maten. Därför har det idag ploppat upp en rad olika svenska butiker och svenska restauranger utomlands under de senaste åren. Detta blir både en plats för svenskar att kunna stilla sin hemlängtan och andra att upptäcka vad som är typiskt svenskt inom matlagning. Har du tillgång till svenska ingredienser blir det dessutom mycket lättare att laga dina favoriträtter hemma i ditt utländska kök.

Bor du i eller omkring Barcelona kan du alltid göra ett besök hos Pappa Sven om du skulle få hemlängtan. De som driver stället har inte bara en restaurang utan också en liten butik där du kan köpa godsaker. Till skillnad från många andra sådana här butiker bakar de själva vilket gör det extra gott. Om du är i Barcelona runt jultider kan du även gå och äta ett svenskt och traditionellt julbord, något som brukar uppskattas lite extra om man befinner sig utomlands. Pappa Sven ligger centralt i Barcelona och har öppet alla dagar förutom söndag och måndag. Det är väl värt ett besök alltså.

Det kryllar av svenskar på Malta och därför är det inte så konstigt att det också finns en butik som heter Little Sweden. Här hittar du det mesta du kan tänkas behöva när du befinner dig på ön. Du kan till exempel steka lite falukorv eller köpa hem en god tårta eller äppelpaj. Till skillnad från Pappa Sven är detta en renodlad butik. De har alltså ingen restaurang där du kan sätta dig ner och äta. Dock brukar svensk mat utomlands smaka bäst hemma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*