Kinamat har länge varit en stor trend i Sverige, De flesta städer har ett par olika kinaresturanger som älskas av de som bor där. Om du tänker efter har du nog ett eget favoritställe som du alltid går till när det är dags för kinesiskt. Men visste du att den Kinamat som vi äter här i Sverige är väldigt försvenskad. Om du åker till Kina kommer maten att smaka helt annorlunda. Här tar vi en lite närmare titt på vad som är grunderna i kinesisk mat.

Om du vill testa på något äkta kinesiskt rekommenderar vi Pekinganka. Detta är inte bara en otroligt populär maträtt, den räknas som något av en symbol för landet. Historien säger att man ätit rätten ända sedan 1400-talet. Om ankan är perfekt tillagad ska den vara mör och saftig på insidan och krispig på utsidan.

En annan rätt som är väldigt populär i landet är sötsurt fläsk, som även brukar serveras på svenska kinarestauranger. Här friteras fläsk i en sötsur marinad, något som är både enkelt och gott. Det är en väldigt färgstark rätt som brukar älskas både av vuxna och barn.Next Article


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*