Trender kommer och går inom allt och så är fallet även inom efterrätter och desserter. Vad är det egentligen som gäller nu och den närmaste framtiden. Det ska vi försöka reda ut här!

Just nu är klimatet på mångas agenda och en del i detta är att äta lite mer vegetariskt och veganskt. Ser man till desserter innebär detta alltså att många byter ut mejeriprodukter och istället satsar på veganska alternativ. Idag finns det ett riktigt brett utbud av veganska efterrätter på nätet och de smakar faktiskt riktigt bra. Ibland märks det ingen större skillnad mot en traditionell efterrätt. Ingredienser som är populära att baka med gällande vegetariskt är dadlar och nötter. Istället för att använda grädde eller mjölk kan du använda kokosmjölk eller grädde. Det finns även flera varianter av havremjölk som går att använda. Veganskt och vegetariskt kommer med största sannolikhet att vara en trend långt framöver, och här kommer även dessertvärlden att haka på.

På samma sätt som vi är medvetna om klimatet är vi också mer medvetna om vår hälsa. Det betyder också att vi vill ha mer hälsosamma efterrätter. Även här är det en fördel att satsa på veganska efterrätter eftersom de normalt är sockerfria. Socker är ju som bekant en stor nackdel för får hälsa, och det är en stor fördel om det kan undvikas. Vill du ha fler tips om hälsosamma desserter kan du se vårt avsnitt om detta på sajten.

I Sverige är vi överlag mycket matintresserade och vi räds inte för att utmana oss själva och testa nya saker. Även om desserter oftast är svårare än att laga mat, finns det flera vackra och utmanande desserter som man kan testa att göra hemma. Ett exempel är att temperera choklad som sedan kan formas i cirklar eller andra mönster. Detta är ett moment som kräver lite träning, kanske får du det inte rätt på de första försöken. När du väl har lärt dig att behärska det kommer du klara av att göra både annorlunda och vackra desserter. Som tredje trend på listan sätter vi alltså att våga experimentera för att kunna göra desserter som sticker ut lite extra. Här kan du med fördel ta hjälp av olika videos och guider på nätet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*