Svensk mat

Nya trender inom svensk mat

Finns det egentligen några trender inom svensk mat? Ja, det är klart det finns. Det svenska köket utvecklas hela tiden och förnyar sig beroende på hur samhället ser ut. Här ska vi ta en lite närmare titt på vad det finns för trender inom svensk mat just nu.

Mycket har hänt i Sverige under de senaste åren och det har nu blivit ett multikulturellt land. Det märks naturligtvis också i matväg. Många svenska rätter har fått en skön tvist, när de mixas med ingredienser eller tekniker från andra länder. Ett exempel är svensk sushi, en klassisk japansk rätt fast med svenska ingredienser. Det finns flertalet restauranger som erbjuder detta idag. De internationella influenserna märks också i matbutikerna där det går att få tag på nästan vad som helst. Det är alltså otroligt enkelt att addera någonting nytt till en typisk svensk rätt.

Hållbarhet behöver inte bara betyda att vi ska äta mer vegetariskt. Det handlar också om att köpa närproducerat och se till att vi inte kastar så mycket. Hållbarhet är alltså en mattrend där vi försöker minska vårt svinn och ser till att så mycket som bara går kommer till användning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*